Hyperpigmentatie

Behandeling tegen hyperpigmentatie                                 60,00

Hyperpigmentatie een veel voorkomende aandoening met een overproductie van melanine. Melanine is een natuurlijk pigment in de huid. Door een teveel aan melanine krijgt men donkere vlekken waardoor een ongelijkmatige teint ontstaat. Hyperpigmentatie komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor.

foto ouderdomsvlekkenMelasma is een vorm van hyperpigmentatie die veel voorkomt bij vrouwen, in het bijzonder tijdens en na de zwangerschap.
Het verschijnt als grote donker verkleurde plekken in het gezicht, maar ook andere delen van het lichaam kunnen worden getroffen.

De behandeling tegen hyperpigmentatie bestaat uit:

 • Reiniging van de huid;
 • Epileren;
 • Ampul AHA Elixer;
 • Insluizen UltaSoninc;
 • Lichte verzachtende massage van gezicht, hals en decolleté;
 • Aloë Vera gezichtsmasker en oogmasker
 • Serum Fructacid;
 • Dag of nachtverzorging.

Advies

Om de behandeling thuis voort te zetten adviseer ik een thuiskuur van zes weken met de ampullen AHA Elixer. Deze ampullen bevatten een cocktail van fruitzuren en salicylzuur om effectief dode huidcellen op te lossen.

Toepassing: Gebruik 2x per week aan het begin van de kuur 1 volledige ampul om op het gelaat en de hals in te laten trekken. Daarna 1 ampul per week om het resultaat te behouden. 

 • AHA Elixer (5 ampullen)                € 13,95

Dagelijks gebruik

Om met de behandeling tegen hyperpigmentatie het optimale resultaat te behalen, wordt aangeraden om in het dagelijks gebruik Fructacid gel te gebruiken. Dit is een ideaal serum voor de dagelijkse verzorging van een huid met hyperpigmentatie. Dit serum kan onder de dagcrème en nachtcrème worden gebruikt.

 • Fructacid gel (30 ml)                       € 21,45

Vervolgens kunt u dagcrème collageen en nachtcrème collageen ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen op een goed gereinigde huid. Alle dag en nachtcrèmes van Nouvital hebben een zonnefilter met SPF15.

 • Dagcrème collageen                         € 23,20
 • Nachtcrème collageen                     € 24,50

Advies is om de huid bij veel zon extra te beschermen met SPF 50 tegen UVA + UVB straling.

Extra informatie over hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie kan verschillende aandoeningen met zich meebrengen, waarvan pigmentvlekken er één is. Er zijn vele redenen waarom iemand hyperpigmentatie kan ontwikkelen, zoals overmatige blootstelling aan UV-straling in zonlicht, erfelijke aanleg, leeftijd, hormonale invloeden, ontstekingen of letsel. Een passende hoeveelheid fruitzuur verwijdert dode huidcellen, stimuleert de vorming van nieuw bindweefsel en bestrijdt vrije radicalen, terwijl een sterke moisturizing gunstig is voor een goede vochtbalans in de huid. De veerkracht van de huid neemt toe, rimpels vervagen en de huid krijgt een mooie glans. Gebruik altijd een goed verzorgende dag en nachtcrème met een zonnefilter.

Ouderdomsvlekken zijn kleine verkleurde plekjes (hyperpigmentatie) die in het gezicht op de rug en handen en op andere gebieden die veel aan de zon worden blootgesteld kunnen verschijnen. Ouderdomsvlekken komen voor bij mensen ouder dan 40 jaar zij verschijnen het meest in het gezicht op de handen, de armen en de schouders, maar in sommige gevallen kunnen ze ook op een eerdere leeftijd ontstaan. Hoewel pigmentvlekken meestal onschadelijk zijn, kunnen bepaalde vormen levensbedreigend zijn, zoals in het geval van melanomen. Daarom wordt geadviseerd de huid regelmatig op pigmentvlekken te controleren.