Tips! Hoe verzorg ik mijn huid?

Om te beginnen: sla het reinigen niet over!

“Ik was mijn gezicht morgen wel…”
“Ik heb vandaag toch geen make-up op gehad…”

Welke smoes je ook hebt, het reinigen van je gezicht is één van de belangrijkste stappen voor een gezonde, goed uitziende huid. Gedurende de dag hecht vuil, smog, stof en bacteriën aan de huid en deze moeten dagelijks verwijderd worden.

Kies voor een milde dagelijks reiniging en een goede vochtinbrengende huidverzorging. Deze helpen uw huid gezond te blijven. Hoogwaardige huidverzorgingsproducten, gekozen op basis van uw specifieke huidtype en huidprobleem, kunnen de gezichtshuid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon, warme en koude weersomstandigheden en luchtverontreiniging beschermen. Zij kunnen ook een geïrriteerde huid helpen te verzachten en deze tot een gezonde en mooie huid te laten herstellen. Tevens wordt het ontstaan van huidziekten voorkomen.

Uw huid heeft tweemaal daags verzorging nodig; ’s morgens en ’s avonds. De specifieke benodigde handelingen zijn afhankelijk van het tijdstip van reiniging, de specifieke behoeften van de huid en de toestand van uw huid. Ik adviseer u hierbij graag.

Uw dagelijkse gezichtsverzorging

Goede huidverzorging bestaat uit vier basisstappen:

  1. Reinigen
  2. Tonic aanbrengen
  3. Verzorgen
  4. Beschermen

Reinigen
Grondig reinigen is de eerste stap voor effectieve huidverzorging. Bij het reinigen wordt vuil, transpiratie, talg en make-up verwijderd en wordt de huid op de verzorging voorbereid. Een gereinigde huid neemt de actieve bestanddelen van verzorgingsproducten beter op.

Tonic
Tonic verwijdert eventuele sporen van het reinigingsproduct, verfrist de huid en herstelt de natuurlijke pH-waarde.

Verzorgen
Verzorgingsproducten hydrateren en voeden de huid. Veel producten zijn gericht om bepaalde huidproblemen aan te pakken. 

Speciale huidverzorging (bijvoorbeeld serums of concentraten)
Deze producten bevatten een hoge concentratie aan actieve bestanddelen en moeten direct op de fris gereinigde huid worden aangebracht. 

Tot slot nog een paar extra tips

Scrub!
Gebruik minimaal 2 en maximaal 3 keer per week een goede scrub met een fijne korrel.
Scrubben zorgt voor een diepere reiniging waarbij dode huidcellen los komen.
Gebruik na het scrubben een tonic om de losse huidcellen weg te nemen.

Gebruik een zonnefilter!
Het is bijna een cliché, maar die zonnefilter in jouw dagcrème zorgt echt voor een minder snelle veroudering van jouw huid. Over 5 of 10 jaar ben je blij dat je jouw huid altijd goed beschermd hebt. Hoewel huidveroudering deels vastgelegd is in de genen, is UV schade een zeer grote veroorzaker van vroegtijdige rimpels, pigmentatievlekken en lijnen.

Vergeet niet het decolleté!
Wist je dat de eerste tekenen van huidveroudering (droogtelijntjes) vaak beginnen in het decollete? Hoe vaak zien we niet dat we alleen de dag en nachtcrème aanbrengen alleen op het gezicht? Wordt tevens bewust met het aanbrengen van de huidcrème en neem in één moeite ook je hals mee.

En voor een extra boost van je huid:

  • Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialisten;
  • Gebruik supplementen die werkzaam zijn in de huid, zoals vitamine A, vitamine C en Calcium;
  • Gebruik ampullen als directe booster op de huid, zoals Retinol (vitamine A) of een Vitaminen complex;
  • Veel water drinken “ontgift” het lichaam en zorgt voor een goede vochtbalans in de huid.